Heb je wel eens iets aan jezelf laten doen? Of ben je van plan dat te doen? Veel vrouwen laten vaak iets aan hun lichaam veranderen. Dit heeft vaak te maken met onzekerheden. Door een cosmetische ingreep worden vrouwen vaak zekerder van zichzelf. Ben jij benieuwd naar welke cosmetische ingrepen het meest voorkomende zijn in Nederland? Lees dan verder.

Borstvergroting

Helemaal bovenaan staat de borstvergroting. Jaarlijks worden er meer dan drieduizend borsten vergroten. Redenen hiervoor zijn voor ieder verschillend, maar het meest voorkomende is: de borsten zijn te klein of onderontwikkeld gebleven. Dit kan komen door het slapper worden of het kleiner worden na een dieet.

Ook bestaan er bij een borstvergroting een aantal risico’s. Door een borstvergroting kunnen de borsten harden aanvoelen, pijn gaan doen of van vorm veranderen. Ook kunnen borstimplantaten gaan lekker. Dit gebeurt voornamelijk met protheses die voor of in de jaren 90 zijn geplaatst.

Neuscorrectie

Ook een neuscorrectie is een veel voorkomende ingreep in Nederland. Hiervoor kunnen medische redenen zijn. Een daarvan is het hebben van ademhalingsproblemen. In dat geval is er een belemmering van de nasale luchtwegen. Hierdoor kun je chronisch last hebben van snurken. Ook kan het je leven erg beïnvloeden.

Een andere reden kan zijn dat je neus beschadigd is. Dit kan gebeuren door kanker, een geboorteafwijking of een ongeluk. Specialisten proberen dan door middel van kraakbeen uit het oor of rib en huis uit andere lichaamsdelen je neus te repareren.

Ooglift

De laatste meest voorkomende cosmetische ingreep in Nederland is een ooglift. Dit kan bijvoorbeeld vanwege vellen boven ooglid. Een ooglift is echter niet zonder risico. Littekentjes genezen soms niet goed of je kunt je ogen niet meer goed sluiten. Echter zijn er ook veel gevallen bekend van geslaagde ooglift. Gemiddeld heb je na een behandeling nog 15 jaar plezier van een ooglift. Wanneer er bij je een ooglift is uitgevoerd, zal het nog wel even duren voordat je er niets meer van ziet. Dit komt omdat het veel tijd kost voor de wondjes om te genezen. Ook zal je na de ooglift lang last hebben van bijvoorbeeld jeuk of pijn in je gezicht.