Het Leidseplein is een bruisende plek gelegen in het hart van Amsterdam. In de 17e eeuw was dit goed verbonden gebied ingericht als parkeerplaats voor boerenpaarden en karren. Tegenwoordig bevat het plein de populairste uitgaansgelegenheden van de stad, met beroemde muzieklocaties, leuke dansclubs, ontspannen bars, bioscopen en meer.

Ga culinair genieten

Aan het Leidseplein zijn er veel eetgelegenheden. Ondanks het feit dat het een klein gebied is, vind je een breed assortiment aan keukens om uit te kiezen: van Argentijns en Grieks tot Italiaans en Indonesisch. Probeer de rijsttafel bij Puri Mas of bezoek De Blauwe Hollander voor traditionele Nederlandse gerechten. Mis Café Americain niet, beroemd om zijn Art Deco interieur. Als je snel iets nodig hebt, zijn er natuurlijk ook diverse fastfoodmogelijkheden.

Geniet van een divers filmaanbod

Er zijn diverse bioscopen en filmhuizen bij het Leidseplein te vinden. Hier kun je genieten van een heel uiteenlopend filmaanbod: van de nieuwste actiefilms tot arthouse films. Bekijk ook het overzicht met bioscopen aan het Leidseplein.

Bezoek de vele feesten

Op dit bruisende plein heerst altijd veel energie en zit het vol met mensen die komen voor een onvergetelijk avondje uit. Op het Leidseplein zijn wereldberoemde live muzieklocaties te vinden, zoals Paradiso en Melkweg, en intieme dansclubs als Jimmy Woo en Chicago Social Club. Het is mogelijk om te feesten tot in de vroege uurtjes. Bezoekers kunnen ook genieten van een biertje op het buitenterras, in een nabijgelegen bar of een optreden in de Stadsschouwburg.

Blijf overnachten

Het Leidseplein is een geweldige plek om een hotel te boeken, omdat het centraal gelegen is. Het Leidseplein is een vervoersknooppunt, waarop verschillende bus- en tramlijnen samenkomen, en op loopafstand van veel belangrijke Amsterdamse attracties, waaronder het Rijksmuseum en de drijvende bloemenmarkt. Rondom het plein vindt u een verscheidenheid aan restaurants en een bruisend uitgaansleven. Hotels in de buurt zijn onder andere Boutique Hotel View, het muziek-thema BackStage Hotel, het chique Marriott en het elegante American Hotel.