Ga je vanuit je vakantiehuisje of appartement Tirol ontdekken? Actie of ontspanning? Berg of dal? Alleen of met anderen? Het is aan jou! Hier zijn een aantal leuke dingen die je kunt doen in Tirol.

Overnachting in een berghut

Overnachten in een traditionele hut hoog in de bergen is voor mij dé zomer in Tirol. Ik pak mijn rugzak in, verdwijn voor een paar dagen en laat de stress van het dagelijks leven ver achter me.

Een van mijn favoriete plaatsen in de bergen is de Kellerjochhütte, hoog boven het stadje Schwaz. De wandeling naar de hut is niet te lang of moeilijk, dus ook geschikt voor kinderen. De hut biedt plaats aan 24 personen en serveert uitstekend eten. En het beste voor mij is de ligging: vanaf de hut is het slechts ca. 30 minuten lopen naar de Kellerjochberg om de zon vroeg in de ochtend te zien opkomen. Een ervaring die zeker de moeite waard is om vroeg voor op te staan!

Zwemmen in een bergmeer

Als het warm wordt in het dal, is er geen betere manier om af te koelen dan met een verfrissende duik in een bergmeer. Maar pas op: het water kan behoorlijk koud zijn! Kies je favoriete meer, pak je zwemspullen in en ga de bergen in.

Afdalen in een bergkart

Bergafwaarts mountainbiken, rodelen en een aantal van de vele kabelbanen in Tirol zijn allemaal goede manieren om van de berg terug naar beneden het dal in te rijden. Verreweg de leukste manier om dit te doen is echter in een bergkart. Na ontvangst van een valhelm en een paar snelle instructies over hoe te sturen en remmen, is het tijd om aan de slag te gaan! Het pad van de hut naar beneden naar het dal is 5 kilometer lang en is ontworpen voor bergkarts. Op natte dagen kom je op de bodem, bedekt met modder, maar het is zeker de moeite waard!