Bij een vakantie voor volwassenen gaat het niet altijd om het vermijden van kinderen, maar gewoon om een toevluchtsoord weg van lawaai en haast.

Rustig kijk je over de rand van een overloopzwembad naar de horizon. Geen bommetjes, geen lawaai, alleen jij en je eigen kleine hoekje van de wereld. Hoe klinkt een mojito bij zonsondergang, Yoga bij zonsopgang of het proosten met een extra wijntje bij een diner bij kaarslicht? Voel je niet schuldig, je verdient het!

Vanaf het moment dat je de deur uitgaat tot het moment dat je thuiskomt is de hele tijd van jou. Of je nu kinderen heeft of geen volwassene, alleen vakantie is precies wat iedereen nodig heeft! Lees de 5 redenen waarom je soms een vakantie voor volwassenen zou moeten boeken.

Reden 1: Tijd om dat boek te lezen

Het begint natuurlijk al bij het inpakken en de reis zelf. Je pakt alleen de spullen voor jezelf in en hoeft de kinderen niet te helpen bij het inpakken voor de reis. Tijdens de reis verdwaal je direct in de pagina’s van een spannend boek en kun je heerlijk ontspannen.

Op de bestemming zelf plof je op één van de vele vrije ligbedden waar je niet voor hoeft te vechten. Je hoeft je handdoek ook niet te laten liggen om het ligbed de hele dag te reserveren. Je gaat op je eigen tijd lekker aan het strand of zwembad liggen en leest verder in het spannende boek die je hebt meegebracht.

Reden 2: Gegarandeerde rust en afwezigheid van stress

Luister naar de rust en stilte. De schoonheid van een vakantie voor volwassenen is dat de hotels alleen volwassenen in gedachten hebben, ze zijn erin gespecialiseerd. Dit betekent dat de ervaring ook volledig gericht is op de behoeftes van een volwassene. Je hebt hierdoor de ruimte en vrijheid om te doen wat je wilt. Misschien breng je de dag verjongend door in de spa of aan de rand van het zwembad met een cocktail in je hand.

Een vakantie voor volwassenen betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over piekuren en schoolvakanties, wat betere aanbiedingen en stillere resorts betekent.

Reden 3: Dans de nacht weg

Na een zware dag ontspannen bij het zwembad is het tijd om op je beste kleding en hoofd in de stad. Dit is de tijd voor volwassenen om vrij te rennen en een beetje te leven. Probeer je geluk in een casino en zeg geen nee tegen een dansje in de lokale taverne. Verwennen in uitstekende lokale restaurants en maak je geen zorgen over de wachtrij van kieskeurige eters. Veel hotels voor volwassenen zijn gezegend met verfijnde bars en muziek in de avonduren.

Reden 4: Activiteiten voor volwassenen

Bij een vakantie voor volwassenen gaat het niet alleen om wat er in het hotel is, maar ook wat je kunt doen terwijl je er bent. Voor mensen met kinderen is het belangrijk om hen te vermaken en activiteiten te vinden die bij hen passen, een al te vertrouwd concept. Maar op een vakantie voor volwassenen alleen kun je doen wat je wilt. Maak hier gebruik van en doe eens iets wat je anders nooit zou doen, bijvoorbeeld:

  • Een wijnproeverij voor extra (lokale) wijnkennis
  • Een pilatessessie voor de ultieme ontspanning
  • Jestki’s huren en lekker een stukje varen
  • Een workshop burlesque om je vrouwelijkheid te vieren

Dit is je kans om nieuwe plaatsen buiten de gebaande paden te verkennen, misschien wel wandelen rond de meren en bergen.

Reden 5: Heerlijk dineren

Dineren heeft de mogelijkheid om een veel geavanceerdere aangelegenheid te zijn. Aangezien deze hotels zijn gericht op volwassenen, keuken is over het algemeen van hogere kwaliteit. Waar delen van de restaurants zijn meestal gescheiden voor gemakkelijke kinderen eten dit kan worden gereserveerd voor gespecialiseerde gerechten en lokale gerechten. Niet alleen dat, de service levels hebben de neiging om meer exclusief te zijn. Dit geldt ook voor het uit eten gaan; het is niet nodig om vast te houden aan restaurants met herkenbare voedselnamen en kinderstoelen.