Het plannen van je eerstvolgende vakantie is ieder jaar opnieuw een leuke activiteit om naar uit te kijken. Toch dienen met name studenten rekening te houden met hun budget, waardoor gedegen vooronderzoek van grote waarde kan zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je geld bespaart en toch onwijs kunt genieten. Om ervoor te zorgen dat je een goede deal maakt voor je eerstvolgende vakantie, hebben we in dit blog enkele waardevolle tips op een rijtje gezet. 

Bepaal je bestemming nauwkeurig

Jouw komende vakantiebestemming is enorm belangrijk wanneer het gaat om geld besparen tijdens je zomervakantie. In Frankrijk kom je met € 100,- per dag bijvoorbeeld niet erg ver, terwijl je met € 100,- in Zuidoost-Azië misschien wel langer dan een week kunt genieten van zon, zee, strand en een prima plek om te overnachten. We raden je dan ook aan om je niet te veel te laten leiden door de prijzen van de reistickets, maar zorgvuldig vooronderzoek te doen naar het land van bestemming en goed te kijken naar de lokale prijzen. Vliegtickets naar bijvoorbeeld Indonesië zijn doorgaans een stuk prijziger dan vliegtickets naar een Europees land, terwijl de accommodaties en de prijzen voor verschillende activiteiten een stuk lager liggen. Hierdoor kan het zijn dat je in zijn totaliteit minder geld kwijt bent voor een rondreis in Indonesië dan een zomervakantie in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. 

Vrijwilligerswerk in het buitenland

De accommodatie is een van de grootste kostenposten tijdens je zomervakantie naar het buitenland. Om minder of geen kosten kwijt te zijn aan je verblijf, kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij een van de vele organisaties die vrijwilligerswerk doen in arme landen. Deze organisaties vergoeden vaak de kosten voor het verblijf in ruil voor jouw werk in het desbetreffende land. Op die manier bespaar je veel kosten, ben je in een mooi land, kun je genieten van een nieuw landschap en nieuwe cultuur en draag je jouw steentje bij aan de lokale bevolking. 

Boek ruim van tevoren

De prijzen van vliegtickets veranderen continu en kunnen van de een op de andere dag enorm verschillen. De laagste prijs voor een vliegticket krijg je vaak door zeer ver van tevoren te boeken of juist te wachten tot het allerlaatste moment. Toch zijn beide opties niet ideaal, waardoor we je aanraden om zeer regelmatig vergelijkingssites in de gaten te houden. Op die manier doe je kennis op van de werking van vliegtuigmaatschappijen en weet je zeker dat je een goede deal te pakken hebt. Op die manier bespaar je eenvoudig honderden euro’s per vliegticket en heb je meer geld te besteden op de plek van bestemming.