Noorwegen staat bekend als land met prachtige fjorden, uitgestrekte bossen en vriendelijke mensen. Tegelijkertijd staat Noorwegen ook bovenaan de lijstjes van duurste landen van Europa. Laat dit vooral geen reden zijn om het fantastische land over te slaan, er zijn genoeg mogelijkheden om met een beperkt budget toch op vakantie te gaan naar Noorwegen.

 

Stel een dag budget in

Om je totale uitgave op je vakantie te beperken, kan het helpen om een vast budget per dag aan te  houden. Hierdoor ga je bewuste keuzes maken. Kies voor een hostel in plaats van een hotel, of ga op zoek naar een camping in Noorwegen. Ook door zelf je eten te regelen kun je veel geld besparen: restaurants in Noorwegen zijn relatief duur.

 

Reserveer van tevoren

Als je hebt besloten dat Noorwegen je vakantiebestemming van dit jaar wordt, reserveer dan meteen een hotel of huurauto. De goedkoopste opties worden vaak als eerst geboekt, waardoor je later voor een voldongen feit staat en in een hoger segment moet boeken. Let er ook op dat je een overnachting boekt met ontbijt, dit kan je weer een lunch besparen. Als je een appartement huurt kun je uiteraard zelf koken.

 

Eten en drinken

Vooral het eten en drinken kost gemiddeld meer dan in andere Europese landen. Scandinavië staat erom bekend dat alcohol vrij prijzig is, dat is ook in Noorwegen het geval. Alleen licht alcoholische dranken zijn in de supermarkt verkrijgbaar, voor alle zwaardere varianten kun je in een speciale winkel (Vinmonopolet) terecht. Als je fan bent van whisky of wodka, vergeet vooral niet van tevoren een fles in de reistas te stoppen. Wil je toch uit eten in Noorwegen, kies dan Aziatische restaurant, welke in het algemeen goedkoper zijn.

 

Ook met een beperkt budget kun je dus optimaal genieten van alles dat Noorwegen te bieden heeft.