Japan is steeds meer een populaire bestemming voor een verre reis. Er zijn hiervoor verschillende redenen. In deze blog kun je lezen wat een aantal zaken zijn waar je rekening mee dient te houden als je die kant uit gaat.

Taal

Vanzelfsprekend is het Japans een van de eerste dingen waarmee je geconfronteerd wordt. Het is een taal die je niet eenvoudig oppikt. Het heeft geen verbinding met een andere Europese taal en ook eventuele kennis van het Chinees zal je niet heel ver helpen. Gelukkig kun je veelvuldig gebruik maken van vertaal-apps zoals Google Translate. Daarnaast zul je, indien je naar Tokio gaat, ook veel Engels aantreffen op de menukaarten en belangrijke borden. Japanners spreken steeds meer Engels, maar dit geldt bij lange na niet voor de meeste inwoners van de metropool. In het binnenland kun je hier nóg minder op terugvallen.

Voor het gemak hebben we hieronder een lijstje met Japanse zinnen die je kunt gebruiken in geval van nood.

Nederlands Japans (fonetisch) Japans
Hallo Konitsjiwa こんにちは
Dank u wel ariekato ありがとう
Alstublieft onekaai sjimas お願いします
Ja hai はい
Nee ie eh いいえ
Pardon soemiemasen すみません
Ik begrijp u niet wakariemas わかりません
Spreekt u engels? Eigo o hanashimaska? えいごをはなせますか

 

Japans eten

Gelukkig is de Japanse keuken iets waar de meeste mensen wel enigszins bekend mee zijn. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van een sushi restaurant. Vooral de sushi van zalm (sake), tonijn (maguro), garnaal (ebi) en komkommer (kappa) zijn erg bekend. Maar naast sushi kun je in Japan ook andere heerlijke gerechten zoals Tempura, Ramen, Tonkatsu, Miso soep en Yakitorispiesjes.

Prijs

Wees er vooral op voorbereid dat Japan maar vooral Tokio erg duur is. Vooral een verblijfplaats is erg prijzig vanwege de enorm hoge grondprijzen. Je kunt dit misschien ten dele binnen de perken houden door middel van het boeken van bijvoorbeeld een AirBnB. Maar houd er rekening mee dat ook dit erg aan de prijs zal kunnen zijn.