Ga je niet op vakantie naar het buitenland en weet je niet goed wat je moet doen? Lees dan de tips in deze blog. We geven je interessante dingen om te doen (sommige zijn zelfs een beetje onorthodox) en een hulpmiddel om te plannen.. Zo zorg je ervoor dat je je niet verveeld in het mooie Nederland, tijdens de vakantieperiode.

Maak een “bucketlist” van dingen die je wilt zien

Een “bucketlist” is een lijst die je opstelt van dingen die je wilt zien of activiteiten die je wilt doen vóór een bepaalde datum of periode. De meest bekende vorm is een bucketlist van dingen die je gedaan wilt hebben voor je komt te overlijden. Voorbeelden zijn: “ik wil vóór mijn dood de Mount Everest hebben beklommen”, of “ik wil voor mijn dertigste naar Kroatië zijn geweest”. Zo’n lijst kun je ook opstellen voor je vakantieperiode in Nederland. Je kunt het groots aanpakken of juist klein houden. Op je lijst zou je bijvoorbeeld kunnen zetten: “ik wil in 3 weken tijd alle provincies van Nederland hebben bezocht”, of “ik wil bij alle McDonaldsen in Nederland een Big Mac besteld hebben”. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een lijstje te maken als: “In de vakantie wil ik naar het strand zijn geweest, een dagje shoppen in Amsterdam en een schilderij gemaakt hebben”. Zoals je ziet kun je van alles bedenken, als het jou maar gelukkig maakt. Het maken van zo’n lijstje helpt je doelen stellen. Waar veel mensen tegenaan lopen als ze vakantie hebben, maar geen activiteiten hebben gepland, is dat ze de makkelijke weg kiezen en daarom maar thuis blijven.

Denk buiten het traditionele kader

In Nederland kun je veel spannende dingen doen. Zo kun je naar attractieparken, mountainbiken in de Veluwe, bungeejumpen en noem maar op. Wat wellicht ook een interessante activiteit is, voor de ondeugenden onder ons, is om te kiezen voor sexdates voor mannen en vrouwen. Dit is een onorthodoxe, maar spannende manier om je vakantie invulling te geven. Met de juiste websites, kun jij dit regelen. Zo denk je uiteraard buiten het traditionele kader.