Je herkent het vast wel, de gedachtegang: “ben ik iets vergeten?” vlak voordat je weggaat, op de reis naar je bestemming en op de plek van de bestemming. En dan kom je er pas achter. Dat kan soms tot vervelende en ingewikkelde situaties leiden. Zoals het niet kunnen inchecken op het vliegveld omdat je je paspoort bent vergeten. We hebben daarom de beste tips op een rij gezet waar je aan moet denken zodat je goed voorbereid en zonder zorgen op reis kan gaan.

Belangrijke documentatie

Verzamel minstens een dag voor je reis de belangrijkste documenten bij elkaar. Denk hier aan vliegtickets, toegangsbewijzen en natuurlijk je identificatiebewijs zoals je paspoort. Zodra je deze niet bij je hebt kun je namelijk in de meest vervelende situaties komen. Andere spullen zijn vervangbaar, deze niet zozeer.

Opladers voor je apparaten

Vergeet uiteraard niet de opladers van belangrijke elektrische apparatuur. Zoals laptops en uiteraard je mobiele telefoon. Houd hierbij rekening dat het contactpunt in bepaalde delen van de wereld anders is dan in Nederland. Door een universele oplader aan te schaffen ben je verzekerd dat je overal terecht kan voor het opladen van je elektrische apparaten. Deze is meestal ook nog aan te schaffen op internationale vliegvelden.

Bagage indeling

Op de meeste vakanties kom je met meer spullen terug dan je heen gaat. Denk hierbij aan allerlei vakantie souvenirs van kleine koelkast magneetjes tot stapels van kleding. Houd hierbij rekening met het volume van je koffer. Daarnaast moet je rekening houden dat je vaak tot een bepaald limiet aan gewicht mag inchecken op je vlucht. Bij extra bagage is er namelijk sprake van extra vliegkosten. Zorg dat je dit van tevoren inschat en ook op tijd aangeeft. Het kan namelijk voorkomen dat je gedwongen wordt om tot een maximaal aantal gewicht aan bagage mee terug te nemen.

Woning achterlaten

Wanneer je met het gezin een tijdje van huis gaat is het goed om iemand een oogje in het zeil te laten houden. Denk aan de buren die de post voor je kunnen bijhouden, maar ook je huis er levendig uit kunnen laten zien. Zoals het bijhouden van het gras in de zomer. Zo voorkom je dat er signalen zijn dat je lang van huis bent en dat de woning onbewaakt is. Daarnaast is het altijd goed om de kwaliteit van je slotwerk te bekijken en voordat je van huis gaat goed te controleren of alles volledig op slot is. Twijfels hoe je de woning het beste kan achterlaten voordat je op vakantie gaat? Schakel de hulp in van de kennis en expertise van de beste slotenmaker uit Haarlem.