Het lijkt wel alsof mensen alsmaar meer gestrest raken. We hebben geen zin meer in leuke dingen en zijn bijvoorbeeld alleen nog maar bezig met de stress van werk, de kinderen of zelfs de politiek. Daarom gaan we in deze blog kijken naar dingen die jij kunt doen om wat minder gestrest te worden. 

Kleding kopen

Een populaire hobby en manier om te ontstressen is door te shoppen. Als je bezig bent met je kleren dan vergeet je al snel de andere stressfactoren die je dagelijks in de greep hebben. Onze tip is om bij stoerenchique.nl te kijken en dan vooral naar de vdr collectie. Hier zitten echte pareltjes tussen.

Sporten

Sporten is wetenschappelijk bewezen om te helpen met stress. Veel mensen zeggen dat na een half uurtje of uurtje sporten ze zich veel gelukkiger voelen. Als je sport maakt je lichaam namelijk allerlei stofjes aan voor een betere gemoedstoestand. Het helpt ook dat je tijdens het sporten aan het concentreren bent op bewegen en weinig ruimte hebt om na te denken over de factoren die je stress bezorgen. 

Even weg

Een recreatietip is om er even tussenuit te gaan. Kom uit je stressvolle omgeving en ga naar een plek ver van huis. Dit helpt je om weer te gronden. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in eigen land, of als je de luxe hebt een vakantie naar het buitenland. Als je om tijd verlegen zit, kun je bijvoorbeeld wel een citytrip naar Londen, Berlijn of Antwerpen doen. Maak er een lang weekend van. Deze steden zijn relatief dichtbij en je komt in een ander land, waar het lastiger is om te stressen over de dingen thuis. 

De nieuwste wellness rage: floaten

Om echt te ontspannen kun je eens floaten proberen. Je komt in een bak met zout water te liggen in een geluidsdichte omgeving. Sommige “zintuig deprivatie tanks” zijn zelfs helemaal donker. Je gaat een uur in zo’n tank liggen en krijgt dus helemaal geen prikkels. Je zintuigen schakelen zichzelf als het ware uit. Hierdoor kom je tot een bepaalde rust die normaal erg lastig te behalen is. Vooral in de stad ben je altijd omsingelt met geluiden. Door deze methode kan je even helemaal tot rust komen en geen stress ervaren.