PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Niet zo gek natuurlijk want PVC vloeren hebben vele voordelen, zo is het bijvoorbeeld erg onderhoudsvriendelijk en is het qua look bijna niet te onderscheiden van bijvoorbeeld een parketvloer. Daarnaast gaat een PVC vloer jarenlang mee. Maar het kiezen van een PVC vloer is niet makkelijk. Er bestaan erg veel soorten, patronen en varianten PVC vloeren, zoals plak PVC en klik PVC.

Het grootste verschil tussen een plak PVC vloer en een klik PVC vloer

Het grootste verschil tussen deze 2 type PVC vloeren is de manier van ‘leggen.’ Plak PVC, zoals de naam al doet vermoeden bestaat uit flexibele kunststof stroken die je lijmt op de ondergrond. De ondergrond dient hier perfect glad te zijn. Het egaal maken van de ondergrond is erg arbeidsintensief en kost veel tijd. Een vloer van klik PVC ‘klik’ je in elkaar. 

Verschil 2: bij een vloer van plak PVC heb je veel minder snijverlies. Zeker bij het leggen van bijvoorbeeld een visgraat patroon is dit erg voordelig. Je hebt minder plak PVC nodig dan wanneer je klik PVC zou leggen. 

Verschil 3: bij klik PVC heb je een ondervloer nodig, bij plak PVC dien je de ondergrond egaal te maken. 

Verschil 4: het ‘leggen’ van een plak PVC vloer is een stuk lastiger dan een klik PVC vloer, daarom raden we je echt aan om een professional in te schakelen voor het leggen van een plak PVC vloer. Een klik PVC is eenvoudig zelf te leggen. 

Wat zijn de overeenkomsten tussen plak PVC en klik PVC?

Zowel een vloer van plak als van klik PVC zijn gemaakt van sterk kunststof. Beide varianten zijn volledig waterbestendig en geschikt op vloerverwarming. Beide varianten hebben een mooie, realistische houtlook. Daarnaast zijn beide varianten in verschillende patronen, kleuren en maten verkrijgbaar.