Het is nog vol op zomer, maar veel mensen gaan niet in de zomer op vakantie, maar juist in de winter! Een wintersport vakantie is in Nederland razend populair. Zelfs de koninklijke familie gaat nagenoeg jaarlijks op skivakantie. Misschien ben je zelf ook wel van plan om een keer op wintersport vakantie te gaan. Dan kun je je afvragen wat nu de beste plek is om naartoe te gaan. In deze blog geven we je een aantal favoriete locaties in het alpengebied waar je naartoe kunt gaan op wintersport vakantie.

#1: Ski Amadé

Ski Amadé is een ongelooflijk populaire bestemming voor een wintersport vakantie. Er zijn in dit gebied maar liefs 28 dorpen en skigebieden die verdeeld zijn over 5 hoofdregionen: Salzburger Sportwelt, Dachstein Tauern, Bad Fastein, Hochkönig Ski Area en Großarl.

#2: Ischgl

Het Oostenrijkste dorpje Ischgl is een gelegen bij het moderne skiresort Silvretta Arena. Dit ligt samen met het dorpje Samnaun in de Paznauntal. Dit gebied ligt precies op de grens tussen de deelstaat Graubünden, onderdeel van de Zwitserse Confederatie en de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

#3: Zillertal

Het Zillerdan is een gebied die de stereotypische Oostenrijkse gezelligheid weet over te brengen op iedereen die er een bezoekje brengt. De dorpen Hippack, Lanersbach-Hintertux, Mayrhofen en Finkenberg zorgen voor een sfeer die perfect past bij de grote hoeveelheid aan pistes en wandelpaden. In dit gebied is er eigenlijk ook altijd wel veel sneeuw aard

#4: Serfaus

Serfaus is het laatste gebied op onze lijst, maar daarom zeker niet minder goed. Het gebied ligt ook in Tirol en grenst aan Zwitserland en aan Italië. Het gebied is bekend vanwege de vele mooie en authentieke berghutten. Ook zijn de voorzieningen voor de wintersporters uitstekend met goede skiliften en sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er altijd voldoende sneeuw op de pistes ligt.

Wil je meer dan alleen op vakantie?

Ben je verliefd geworden op het Oostenrijkse skileven en de prachtige gebieden en dorpen? Dan kun je overwegen om een tweede huis in Oostenrijk te kopen. Dit zorgt ervoor dat je nóg meer geniet van de omgeving en ook nog beter leert te leven zoals de locals!