Een fietstocht is een leuke en avontuurlijke bezigheid om de vakantietijd door te komen. Er is tegenwoordig veel keuze voor diverse fietsen. Waar we voorheen gewend waren om simpelweg te kiezen tussen een mannen, vrouwen of kinderfiets kun je vandaag de dag specifiek geproduceerde fietsen aanschaffen. Daarom duiken we in deze blog wat dieper in op de beste fiets voor op vakantie.

Mountainbikes

Een mountainbike is een fiets die perfect geschikt is voor ruig terrein. Heb je voor je vakantie veel off road fietstochten gepland? Dan zal de mountainbike de juiste keuze zijn. Door zijn bredere banden en profiel is deze fiets gemaakt om op ruw ondergrond te fietsen. Een mountainbike is daarnaast vaak uitgerust met veel versnellingen. Zo kan je gemakkelijk schakelen tijdens het trappen op een ruwe route met veel diverse ondergronden en hoogteverschillen.

Racefiets voor bedekt wegdek

Een racefiets is perfect voor goed bedekte wegen. Neem hiermee een voorbeeld aan de wielrenners van het welbekende sportevenement Tour de France. Een racefiets heeft slanke banken en is licht gebouwd. Hiermee kun je soepel en efficiënt op de weg rijden. Wil je dus veel meters maken en lange tochten, neem dan een racefiets mee op vakantie.

E-bikes

Een van de snelst groeiende fietssoorten zijn de e-bikes. Deze elektrische fietsen ondersteunen je tijdens het fietsen door middel van een elektrische ingebouwde motor. Deze motor wordt aangestuurd door een accu. Een elektrische fiets is de perfecte keuze als je juist gaat voor het vele toeren en wanneer je vooral wilt genieten van de omgeving. Kies bijvoorbeeld voor de elegante vogue fietsen van Urban E-bikes. Met de steun van de accu hoef je namelijk niet al te veel in te spannen. Kies voor lange tochten een elektrische fiets met een grote actieradius.

Stadsfietsen

Een stadsfiets is de perfecte fiets wanneer je van plan bent om veel steden te bezoeken tijdens je fietsvakantie. Het is een praktische fiets om simpelweg veel korte afstanden mee af te leggen. Na een tocht door de stad kun je hem zo weer op de fietsendrager plaatsen en met de auto naar de volgende stad gaan. Een stadsfiets is eenvoudig, betrouwbaar en robuust. Je kunt er comfortabel mee fietsen door de straten van een stad. En is ideaal om gemakkelijk naar veel verschillende favoriete plekjes af te reizen.