Het is erg leuk en lekker om sushi te maken en eten. Je kunt het op verschillende manieren doen. In deze blog geven we je tips hoe je dit heel erg leuk kan maken voor elkaar. Familie en vrienden zullen avonden kunnen beleven die ze niet snel meer vergeten. Check in deze blog hoe het in elkaar zit en hoe jij je avond maximaal tof kan doorbrengen.

Doe een sushicursus 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is sushi maken bepaald niet makkelijk. Natuurlijk, iedereen kan wel rijst in een rol maken, maar dat is nog niet echt goede sushi. Het is ook slim om bij een cursus niet direct te hoog te mikken, want goede sushi maken, van het soort zoals die in Japan te krijgen is, daar gaat jaren overheen voordat je de kunst in de vingers hebt. Maar om een acceptabele kwaliteit te kunnen produceren is een cursus wel heel erg leuk om te doen, met z’n allen. 

Hoe werkt het? 

De meeste sushicursussen kun je doen bij ervaren koks. Het is niet moeilijk om een cursus te boeken voor een groep mensen. Het is wel aan te raden om met mensen te gaan die ook echt houden van sushi, die het dus lekker vinden. Bij een sushicursus gaat het meestal niet om het braden van de Japanse tapas. Deze laatste gerechten vind je wel vaak bij sushirestaurants. 

Is sushi maken de eerste keer heel moeilijk?

De meeste mensen vinden het niet leuk als dingen de eerste keer heel moeilijk te doen zijn. We kunnen je geruststellen: zo verschrikkelijk moeilijk is sushi maken niet. Maar er zijn wel een aantal handigheden die je moet weten. Daar kan de sushikok heel makkelijk mee helpen.

Een van de lastigste dingen om te maken zijn de sushirollen waarbij de rijst aan de buitenkant zit. Natuurlijk heb je ook de wat minder moeilijke dingen, zoals de sushitoeters gemaakt van zeewierpapier. Officieel noem je deze laatste sushivariant: temaki. 

De basis van goede sushi

De basis van goede sushi is rijst, en daar bovenop komt de juiste bereiding van de (we noemen het maar even) toppings. Dit laatste is dan bijvoorbeeld: zalm, tonijn, krab, avocado en noem alle andere ingrediënten van sushi maar op. Maar het allerbelangrijkste ingrediënt van goede sushi is plezier met z’n allen! Heb je even geen zin om uit eten te gaan of zelf sushi te maken, dan kun je contact opnemen met sushi afhalen dordrecht.