Een bezoek aan Disney World is zeker niet alleen voor tieners. Je kunt als ouder veel dingen doen om het ook voor tieners heel aantrekkelijk en leuk te maken. Sterker nog, Disney biedt de wereld aan mogelijkheden voor tieners! Wij leggen je graag uit waarom je een bezoek moet brengen en hoe je het leuk kunt maken voor de kids.

Betrek je kinderen bij het plannen van je Disney trip

Tieners zullen zeker meningen hebben over wat ze willen zien en doen bij Disney World. Laat ze daarom helpen met het plannen door ze hun wensen op te laten schrijven. Krijg oudere kinderen betrokken zodra het besluit is genomen om te reizen naar Disney. Ze kunnen wat online onderzoek doen, een gids lezen of praten met vrienden die hetzelfde of een vergelijkbaar park hebben bezocht. Moedig hen aan om een gerangschikt lijstje van attracties en activiteiten te schrijven. Vraag bijvoorbeeld ook van welk eten ze houden en welke restaurants ze dan willen bezoeken. Veel van de restaurants in de Disney World themaparken en hotels accepteren dineren reserveringen tot 180 dagen voor jullie bezoek, dus het is een goed idee om vooruit te plannen als je kinderen speciale wensen hebben

Lente voor ruime accommodaties

Het kiezen van de juiste accommodaties kan de sleutel zijn tot een succesvolle reis naar Disney World met tieners. Over het algemeen, hoe meer ruimte je hebt, hoe beter. Natuurlijk kun je misschien in staat zijn om een gezin van vier of vijf in een standaard hotelkamer te passen, maar soms hebben ook kinderen behoefte om zich even af te kunnen zonderen. Je gezin zal dan niet over elkaar struikelen en iedereen zal meer privacy en een betere nachtrust hebben.

Ga voor chiquere restaurants buiten het park

Een bezoek aan Disney World met tieners betekent dat je avontuurlijkere dingen kunt gaan doen dan met de allerkleinsten. Ook op het gebied van eten biedt dit mogelijkheden. Tieners zijn in staat om langer stil te zitten dan de allerkleinsten. Neem bijvoorbeeld een avondje uit buiten het park door verkleed te gaan voor een van de chique Disney restaurants.

Bekijk de mogelijkheden voor een Caribbean cruise

Je kunt het plezier voor je kinderen al laten starten vanaf de reis opzich. Een Caribbean cruise biedt de mogelijkheid om naast het Disney Park nog veel meer van Florida en de omgeving te zien. Je reist bijvoorbeeld ook langs de Cariben, Mexico en Cuba. En op het schip maakt je kind plezier door naar de bioscoop, het zwembad met glijbaan of het speelplein op het dek te gaan.