Hoorn heeft een rijke historie en veel leuke bezienswaardigheden. Het historische stadscentrum is zeer geschikt om een rondleiding te krijgen. Deze rondleiding is perfect te combineren met het shoppen in de vele winkels en het ontspannen in een van de vele restaurants of op de terrassen. En dan hebben we het nog niet eens over de duinen en stranden die zich nabij Hoorn bevinden. In deze blog geven we je wat meer informatie over Hoorn en een aantal tips voor activiteiten wanneer je in Hoorn bent.

Westfries Museum

In het Westfries Museum is het mogelijk om de Gouden Eeuw te ervaren. Tijdens een virtual reality tour door het oude Hoorn stap je aan bord van een echt VOC-schip en beleef je de Gouden Eeuw alsof je er zelf aanwezig bent. In het museum zijn er veel schilderijen, voorwerpen en attributen die je een goede indruk geven over het leven tijdens de Gouden Eeuw. Dit museum is een echte aanrader wanneer je tijdens een weekend of weekje weg in de buurt van Hoorn bent.

Haven

Hoorn staat ook bekend als echte havenstad. De gehele haven bestaat uit vier verschillende havens met allerlei verschillende cafés en restaurants. Naast toeristen die de indrukwekkende boten komen bekijken komen er op de haven ook veel watersportliefhebbers af. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een zeilschip te huren, maar ook een lekkere wandeling langs de haven is een echte aanrader wanneer je in Hoorn bent.

Winkels en restaurants

In de stad Hoorn zijn veel winkels en restaurants te vinden. Voor mensen die houden van shoppen is er een soort van winkelronde aangelegd, waarbij je in een rondje Hoorn langs de leukste winkels komt. Tijdens de ronde kom je langs allerlei kledingzaken, van kleine kledingwinkels tot de meest bekende modezaken. Eetliefhebbers zijn in Hoorn ook op de goede plek. Je hebt in Hoorn keuze uit een heleboel gezellige eetcafés, maar er zijn ook een aantal luxe sterrenrestaurants.

Duinen en stranden

Even uitwaaien en helemaal tot rust komen? Op korte afstand van Hoorn zijn er duinen en stranden waar je mooie wandelingen kunt maken. Combineer een leuke dag in het centrum van Hoorn met een strandwandeling en je hebt heerlijke afwisseling tijdens een paar dagen in de omgeving van Hoorn.

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de omgeving van Hoorn? Met het huren van een auto in Zwaag ben je zo in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend, Haarlem en Amsterdam. Een aantal steden met veel bezienswaardigheden en een rijke historie. Wacht niet langer, boek minimaal een aantal dagen weg in de omgeving van Hoorn en huur een auto om de hele omgeving te ontdekken.