De kerst komt er weer aan! Dat betekent dat de kerstman weer op zoek gaat naar de leukste kerstcadeaus. Tijdens de koude winterperiode blijven Lego sets enorm populair op de verlanglijstjes van de kinderen, maar ook ouderen weten de blokjes vaker te vinden.

Waarom Lego?

Deze leuke bouwprojecten zijn uitdagend voor kinderen van alle leeftijden en ze zijn ideaal om bèta/technische vaardigheden (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) te stimuleren. Kinderen kunnen hun creativiteit erin kwijt en het is dus ook nog eens leerzaam! Lego kerst speelgoed is er in alle soorten en maten en er zijn tal van feestelijke opties. Hier zijn onze favoriete Legosets voor onder de kerstboom.

1.      Lego City adventkalender

Onze nummer één tijdens de kerst is toch wel de Lego City. Het is kersttijd in de stad en Lego biedt je de mogelijkheid om steeds verder uit te breiden! De Lego City Adventkalender voegt elke dag iets nieuws en krankzinnigs toe aan het feest. Wie weet wat we morgen krijgen? Kerstman? Een mijnwerker? Een sneeuwruimploeg? Een voetbalteam? Een boze wolf? Houd je hoed vast – we zullen moeten wachten tot morgen om het te zien!

Leeftijd: 5-12 jaar

2.      Lego Kerst Winter Speelgoedwinkel

Een stabiele nummer twee zien wij in de winter speelgoedwinkel. Een erg uitgebreid pakket waar je maandenlang zoet mee bent.  Met de Lego Winter Speelgoedwinkel is het echt de mooiste tijd van het jaar! Deze set bestaat uit maar liefst 898 delen en wordt geleverd met een enorm veel functies. Bouw je sneeuwpop met het geluid van kerstliederen. Pas wel op! De kinderen gooien met sneeuwballen op het pleintje. Als klap op de vuurpijl komt er een nog een treintje met wintersporters aan. Je bevindt je nu echt in de wondere wereld van winter, sneeuw, koud en vooral plezier.

Leeftijd: 12+

3.      Lego Star Wars Advent Kalender

Op plek drie zetten we de Lego Star Wars adventkalender. Dit pakket is doorgaans iets goedkoper en valt dus snel binnen je budget! Bereid je voor op een avontuurlijke reis van lang geleden in het heelal. De populaire Lego Star Wars adventkalender geeft net zoals de Lego City Adventkalender elke dag een nieuw cadeau in de aanloop naar Kerstmis. Met Luke Skywalker, C-3PO, de spannende Chewbacca, een sneeuwpop, een TIE-interceptor, een Imperial Landing craft en nog veel meer is deze ongelooflijke seizoensset een Lego set om rekening mee te houden.

Leeftijd: 6-14 jaar