Dankzij YouTube, Instagram en televisie is de manier waarop we voedsel presenteren totaal veranderd. Keer op keer komt er een nieuwe trend aanzetten. Deze trends worden ook weerspiegeld in de manier waarop catering een cruciaal aspect van alle evenementen is geworden, met bezoekers die nu kritischer zijn dan ooit. Wat kan je tegenwoordig nog doen om gasten positief te verrassen?

Heb je catering in Amsterdam nodig? Dan kan je bij Jaspers Catering Company terecht.

Laat mensen in beweging komen

Op beurzen en bedrijfsevenementen, waar de beleving zeer belangrijk is, spelen eten en drinken vaak een belangrijke rol. Eten kan geen bijzaak zijn voor het programma – het moet een belangrijk onderdeel zijn van het event. Probeer daarom iets nieuws: gebruik voedsel om mensen in beweging te krijgen. Bij sommige events zie je verschillende ‘foodstations’, waardoor mensen zich moeten verplaatsen om alles te kunnen proeven. Zoek naar manieren om zoiets te regelen en je zult verbaasd zijn over wat er gebeurt. Een slimme opzet is dynamischer en kan leiden tot spontane ontmoetingen tussen bezoekers.

Anders is normaal

Er was een tijd dat je weg kon komen met een kleine tafel met vegetarische opties en een aparte maaltijd voor de persoon met een glutenallergie. Dit zal niet langer volstaan. Er zijn verschillende allergieën en voorkeuren waar je rekening mee moet houden: vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij om er maar een paar te noemen. Bovendien betekent een steeds internationaler wordend publiek dat je vaak ook rekening moet houden met religie of cultuur.

Instagram

Het fotograferen van voedsel is vandaag de dag een rage en het serveren van goed voedsel zal jouw evenement extra aandacht geven op sociale media. Natuurlijk mag het presenteren van ‘instagrammable’ voedsel geen doel op zich zijn. In feite kun je dit niet afdwingen, want de meest gedeelde foto’s gaan niet over franje of luxe: mensen maken foto’s van dingen die hun aandacht op een positieve manier weten vast te houden. Dit kan een verrassend authentiek gerecht zijn – of gewoon een dikke, rijk gevulde sandwich. Je wordt ‘instafamous’ door met liefde en zorg gemaakt voedsel te serveren.

Aandacht besteden

Het belangrijkste wat al deze trends gemeen hebben is dat het gaat om echte aandacht en authenticiteit. Bepaal wat je wilt bereiken en realiseer dat catering daarin een belangrijke rol kan spelen. Laat je inspireren, kijk goed om je heen en wees creatief!