Je komt net terug van de camping en je caravan is toe aan een schoonmaakbeurt, of je wilt nog even een grote schoonmaak doen voordat je de caravan verkoopt. In beide gevallen is het goed om te weten wat je wel en niet mag doen tijdens het schoonmaken.

Caravan schoonmaken

Hieronder lees je enkele algemene tips over het schoonmaken van een caravan.

  • Maak de caravan niet alleen schoon voordat je op reis gaat, maar doe dat soms ook terwijl je op vakantie bent. Als je regelmatig een klein beetje schoonmaakt, hoef je na je vakantie nooit heel veel in één keer schoon te maken.
  • Begin meteen na het ontbijt met opruimen.
  • Bij bepaalde caravans is het niet verstandig om op het dak te gaan lopen. Lees dus eerst de veiligheidsinstructies van de caravan voordat je dit doet.
  • Gebruik de juiste producten. Vraag voor de zekerheid een specialist naar welke producten je mag gebruiken.

Buitenkant caravan schoonmaken

Voor het schoonmaken van de buitenkant is het belangrijk dat je gebruikmaakt van een speciale caravanshampoo. Hiermee beschadig je de laklaag niet. Voor vlekken kun je een Power Cleaner gebruiken. Gebruik zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg ook dat je altijd van boven naar beneden werkt. Als je beneden begint met schoonmaken, kan het zijn dat het vuil dat op het dak zit, tijdens het schoonmaken van het dak zo naar beneden glijdt en de schone delen van je caravan weer vies maakt.

Met de caravan door de wasstraat?

Even snel door de wasstraat. Het klinkt verleidelijk omdat het zo lekker makkelijk is. Toch kun je dit beter niet doen, en wel om de volgende redenen (en dat zijn lang niet alle redenen!):

  • Grote kans op krassen
  • Risico op barsten in de ramen en roosters
  • Speciale wasstraten voor caravans zijn relatief duur

Hopelijk kan je met deze tips een tijd vooruit. Vergeet niet dat het schoonmaken van een caravan iets is waar je simpelweg de tijd voor moet nemen. Gelukkig betaalt het zich dubbel en dwars terug!