Nederland is een van de kleinste landen ter wereld, maar heeft een heleboel toeristische trekpleisters. Lees hier welke bezienswaardigheden jij allemaal bezocht moet hebben.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Met een oppervlakte van 5400 hectare in Gelderland is het Nationaal Park de Hoge Veluwe een van de grootste en meest gevarieerde natuurgebieden van Nederland. Het park is een prachtig voorbeeld van wat er kan gebeuren als sport, kunst en cultuur samenkomen met ongerepte natuur, met interessante wilde dieren en geografische formaties, variërend van glooiende zandduinen tot dichte bossen. Belangrijke bezienswaardigheden in het Nationaal Park Hoge Veluwe zijn onder andere het Kröller-Müller Museum, waar de grootste particuliere Van Gogh-collectie ter wereld te vinden is, het Ondergronds Museum – een van de mooiste beeldentuinen van Europa, en het prachtige Jachthuis Sint Hubertus Jachthuis. Om dit alles te ontdekken, kan je gebruik maken van de 1700 witte fietsen, gratis te gebruiken door het hele park.

Keukenhof Tuinen

Een van de grootste attracties van het land, de Keukenhof Tuinen, vaak aangeduid als “De Tuin van Europa”, is de een na grootste bloementuin ter wereld. Gelegen in de Bollenstreek, tussen Amsterdam en Den Haag, is de Keukenhof, met meer dan 7 miljoen nieuwe bloemen per jaar, een prachtig schouwspel van kleuren en geuren. Naast het prachtige bloemenlandschap kunnen bezoekers ook genieten van diverse bloemenshows, markten en optochten die hier het hele jaar door worden gehouden, een onvergetelijke fietstocht of boottocht door de bollenvelden, of een lunch in een van de restaurants. De beste tijd van het jaar om de Keukenhof Tuinen te bezoeken is in het voorjaar, wanneer de velden in volle bloei staan en in hun volle glorie te bewonderen zijn.

De oude molens van Kinderdijk

Er zijn veel dingen die Nederland tot een uniek land maken, maar niets vult het traditionele Nederlandse landschap beter aan dan de pittoreske windmolens. Het land zit er vol mee, maar de door UNESCO beschermde 19 oude windmolens van Kinderdijk zijn ongetwijfeld een van de bekendste bezienswaardigheden van Nederland. Ontworpen in 1740 om het water in de polders van de Alblasserwaard af te voeren en overstromingen te voorkomen, zijn de molens sindsdien perfect bewaard gebleven. Tegenwoordig komen toeristen van over de hele wereld dit eigenzinnige landschap bewonderen en leren ze over het briljante Nederlandse waterbeheer. Bovendien is van april tot eind oktober een van deze oude generatoren opengesteld voor het publiek om verkend en bewonderd te worden. Kinderdijk ligt in de provincie Zuid-Holland, zo’n 15 km ten oosten van Rotterdam en is tijdens het toeristenseizoen goed bereikbaar per auto, trein, bus en zelfs per boot.

Hunebedden

Iedereen heeft gehoord van Stonehenge in Engeland. Maar Nederland kent nog veel oudere graftombes. Zelfs de meeste Nederlanders zijn zich niet bewust van de rijkdom van de prehistorische monumenten in ons eigen land. Maar ze bestaan en zijn er al meer dan 5000 jaar. Ouder dan de Egyptische piramides! De Hunebedden zijn gebouwd van enorme granieten stenen, waarvan sommige meer dan 25000 kilogram wegen. Deze zijn naar hun plek gesleept en opgestapeld tot een rechthoekige steengrave. Er zijn nog 54 Hunebedden te vinden. 52 in Drenthe en 2 in Groningen. Een te gekke bezienswaardigheid voor als je volgende zomer op de camping in Drenthe staat!