Als je een leuk tuinfeest wil geven, zijn er een aantal onderdelen noodzakelijk. Om je alvast op weg te helpen bij het organiseren, geven we je in deze blog een aantal leuke en belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je tuinfeest een groot succes wordt!

Eten en drinken

Een van de belangrijkste zaken is dat je je gasten veel lekker kunt aanbieden. Lekkere hapjes en maaltijden kunnen verzorgd worden door een goede cateraar of je kunt het zelf bereiden als je een beetje handig bent in de keuken! Zorg voor voldoende vleeshapjes en denk ook aan de vegetariërs! Zorg ook voor voldoende wijn, bier en frisdrank! Het is misschien een inkopper, maar je wil niet halverwege het feestje zonder drank willen komen te zitten!

Tafels en stoelen

Het is natuurlijk erg leuk om overal statafels neer te zetten in de hoop dat je gasten zich wat zullen mengen. Desalniettemin wil je toch de mogelijkheid kunnen aanbieden aan je gasten om te kunnen zitten. De kans is groot dat ze dan op hun vaste plek zullen blijven zitten, maar je wil toch je gasten ook een stukje comfort aanbieden. Een zitplaats hoort daar dus zeker bij.

(Live)muziek

Geen enkel tuinfeestje, of überhaupt een feest, is compleet zonder muziek. Het mooiste is natuurlijk live muziek, maar dat is niet altijd even betaalbaar. Als je kiest om geen live muziek te huren, zul je zelf een afspeellijst moeten samenstellen. Je kunt ook gewoon de radio aanzetten, maar de sfeer zal er wel onder lijden: radioreclames, nieuwsitems en radio DJ’s die overal doorheen praten. Nee, je kunt veel beter kiezen voor een afspeellijst met muziek waarvan je weet dat de sfeer er goed in blijft zitten!

Ten slotte willen we je nog de tip meegeven om een tuinfeest te plannen in een periode van het jaar waarop je meer zekerheid hebt op goed weer. Ook als je een paar grote partytenten hebt opgezet, is het weer van grote invloed op hoe men het tuinfeestje zal ervaren.