We hebben allemaal wel eens horrorverhalen van vrienden of familie die in een vies hotel waren. Smerige en stinkende hotelkamers zijn genoeg om elke reiziger paranoïde te maken over de kwaliteit van zijn of haar hotelkamer. Soms betaal je daar ook nog eens veel te veel voor. Om teleurstelling te voorkomen (en om goedkoper te boeken!), is het goed om de onderstaande tips te lezen voordat je overgaat tot het boeken van een hotelkamer.

Prijzen

Het klinkt gek, maar het is soms mogelijk om een mooier hotel te voor een lagere prijs. Hoe? Door te bellen! Online boeken is erg handig, maar een gesprek met een hotelmedewerker kan lonen wanneer je aangeeft te twijfelen tussen zijn hotel of een concurrerend hotel. Ook is het vaak goedkoper om direct bij het hotel te boeken, zoals bij Cansastre.com, dan via een derde partij.

Controleer de beoordelingen

Elk hotel beweert schoon en comfortabel te zijn, maar recensies van vorige gasten zijn de beste manier om een eerlijke mening te krijgen. Sites als TripAdvisor behoren tot de vele beoordelingssites die je misschien wilt bekijken.

Onthoud de inchecktijd

Je bent eerder aangekomen dan verwacht en wilt een korte pauze in het hotel nemen, een paar uur voor de geplande inchecktijd. Dat is voor jou misschien handig, maar het betekent ook dat het personeel zich moet haasten om je kamer schoon te maken, wat mogelijk ten koste gaat van de netheid van de kamer. Kom nooit opdagen voordat de kamers klaar zijn; je wilt niet dat het schoonmaakpersoneel nóg meer haast moet maken. Check-in tijd is meestal 14.00 uur, dus het is goed om jouw reis te regelen zodat je het hotel op dit uur te bereiken.

Wees vriendelijk

Soms loont het om vriendelijk te zijn voor het personeel. Vriendelijkere gasten krijgen soms extraatjes zoals gratis kamerupgrades en gratis warme maaltijden.