Met een kunstgrasmat is het gemakkelijk je woonruimten een leuke look te geven. We nemen in deze blog een aantal tips met je door. 

Waarom kiezen zoveel mensen voor kunstgras?

De voordelen, eenvoudig en simpel. Van geld besparen tot tijd besparen, vooral op gazononderhoud, en het kan ook de levensstijl verbeteren en helpen bij milieuproblemen. Hier zijn enkele voordelen:

Esthetiek

Kunstgras is speciaal ontworpen voor residentiële gazons, stedelijk en commercieel landschapsontwerp, vrijetijdsactiviteiten en speelpleinen. Een revolutionaire en brede waaier van producten die ideaal is voor al je landschapsvormende behoeften, die een ongeëvenaarde combinatie van schoonheid, duurzaamheid, en waarde aanbieden!

Een kunstgras gazon ziet eruit en voelt net als goed onderhouden natuurlijk gras het hele jaar door, zelfs in de zwaarste klimaten. Het belast de eigenaar niet met de kleine nadelen van natuurlijk gras – zoals herbiciden, pesticiden, fungiciden, en water geven. Enkele van de voordelen van kunstgras zijn:

  • Verkrijgbaar in een groene mix van 2, 3 en zelfs 4 tinten groen
  • Kwaliteitsvezels en componenten met hoge UV-bescherming
  • Een natuurlijke en groene uitstraling het hele jaar door
  • Op maat gemaakte oplossingen voor elke behoefte die je hebt
  • Verbeter eigendom van de stad (rotondes, hellingen, middenbermen)
  • Verhoogt de esthetische waarde van je huis

Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras heeft nauwelijks onderhoud nodig. Terwijl in de zomer natuurlijk gras bijna elke dag onderhoud nodig heeft, kun je tijd besteden aan andere activiteiten in plaats van het gazon te moeten besproeien of maaien. Ook voor vakantiewoningen is er een perfecte en economische oplossing, met lagere rekeningen van de lokale dienstverleners tot gevolg.

Met kunstgras is het meer een kwestie van schoonhouden dan van onderhouden.

Verwijder organisch materiaal van het oppervlak, meestal met behulp van een bladblazer.

In het geval van grasmatten met zandinvulling kan het nodig zijn om eenmaal per jaar wat zandinvulling toe te voegen op plaatsen waar veel gras wordt gebruikt.

Bespaar water en geld

Kunstgras betaalt zichzelf uiteindelijk alleen al terug door de besparing op onderhoud, naast de besparing op water, en zorgt het hele jaar door voor een esthetisch mooi oppervlak. Fijn om te weten dat je zo een bijdrage levert aan het milieu. 

Kunstgrassystemen hebben ook aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het hergebruik van afvalmaterialen

Woorden als “onveilig” of “gevaarlijk” voor de gezondheid of het milieu zijn in tegenspraak met de basisprincipes nieuwe soorten van kunstgras.