De keuze is groot en dit kan overweldigend zijn. Bij het boeken van een hotel is er zoveel om uit te kiezen, daarom is het belangrijk om een plan te hebben. Wat wil je precies? In deze blog helpen we je kiezen voor een hotel dat meer biedt dan alleen een prettige slaapplek. Je wilt gewoon iets extra’s wanneer je op vakantie bent.

Hotels filteren en sorteren

Welke boekingssite we ook gebruiken, het eerste wat je kunt doen is de stad en de data invullen. Daarnaast kun je de hotels filteren op prijsklasse. Dat is een goed begin, want je hebt waarschijnlijk een budget waarmee je te maken hebt. Vaak is het ook mogelijk om in het hotel een upgrade te doen. Soms heb je geluk en dan krijg je gewoon een gratis upgrade, omdat er bijvoorbeeld toch geen standaardkamer meer beschikbaar was.

Hoe kies je het juiste hotel bij je wensen?

Bedenk wat je wilt? Gaat het vooral om de slaapplek met nette faciliteiten of wil je maximaal genieten? Er zijn hotels die je extra luxe bieden, denk aan:

  • WiFi
  • een zwembad
  • parkeergelegenheid.
  • thema “romantisch” of “familie”
  • wellness
  • Gym
  • Vertroeteld worden met een massage

Het kan zo zijn dat je prijs vooral belangrijk vindt, dan zul je minder luxe hotels aan kunnen vinken. Toch zijn er ook veel mensen die niet alleen voor de locatie komen, de stad bijvoorbeeld, maar ook echt voor het hotel. Deze mensen zullen eerdere kiezen voor een luxe hotel waar ze heerlijk vertroeteld kunnen worden, bijvoorbeeld met een massage.

Check de kaart van de stad

Wanneer je een stedentrip doet, dan is het leuk om een hotel in het stadshart te hebben. Kijk op de kaart van Google en selecteer een hotel. Check de prijs en faciliteiten. Is het wat voor je? Yess, je hebt beet! Het is ook wel fijn als er goede voorzieningen zijn in termen van openbaar vervoer. Maar in de grote stad mag je er vanuit gaan dat dit laatste goed geregeld is. Een hotel dichtbij een metro is prettig. Als kiest om perse in het centrum te willen zitten, dan valt er al redelijk wat af aan hotels. Prima, want zo kom je steeds dichter bij het juiste hotel voor jou.

Uitgaan, wakker worden en uitslapen

Ga je uit en kom je laat bij het hotel aan? Kijk dan vooraf even of je er wel in kunt, of ze dus een 24uurs balie hebben! Is dat zo, mooi! Zo niet. Kijk dan verder als je wel uit wilt gaan tot laat in de nacht. Andere belangrijke overweging is: wanneer moet ik uitchecken? O, en vergeet niet te bedenken of je wel of geen ontbijt wilt.