Wil je tijdens je vakantie veel van Nederland zien, dan is het huren van een boot een goed idee. Nederland bestaat voor een groot deel uit water, je hebt diverse grachten, kanalen, rivieren en meren. Deze wateren zijn ook goed geschikt voor recreatieve doeleinden, zoals lekker varen met je vrienden.

Zelf een boot huren

Het is eenvoudig om in Nederland een boot voor jezelf te huren. Hierbij kun je eenvoudig met het gezin of met een vrienden groep een dagdeel, weekend of zelfs de hele vakantie gaan varen. In de binnenwateren, zoals de Amsterdamse grachten, heb je zelfs geen vaarbewijs nodig voor boten korter dan 15 meter en begrenst op een snelheid onder de 20 km per uur. Er zijn diverse bootverhuurders beschikbaar, voor een overzicht kun je langsgaan bij het VVV-kantoor van de gewenste omgeving.

“Zelf varen was voor mij een hele ervaring. Heel leuk om te doen, maar ook wel heel spannend omdat ik dit nog nooit gedaan had.” – Yuri

Een boot huren met een schipper

Heb je nog maar weinig vaarervaring, of wil je simpelweg genieten van het landschap om je heen zonder zelf aan het roer te staan? Huur een dan een boot met een kapitein, bijvoorbeeld in de grachten van grote steden. Je kunt dan aan boord stappen en met zijn allen genieten van de omgeving. Een aantal rederijen biedt hierbij ook de mogelijkheid om aan boord te eten en drinken.

Tijdens de rondvaart kan de schipper je alles vertellen over de geschiedenis en verhalen van de bezienswaardigheden die je voorbij vaart.

“Onze schipper liet ons alle mooie plekjes van de Amsterdamse grachten zien. Het diner aan boord was ook echt een feestje, wij raden boottocht met diner van Amsterdam Boat Events aan.” – Heine-Jan

Combineer met een fietstocht

Door de vele fietspaden in Nederland is het varen ook goed te combineren met het huren van fietsen. Er zijn hiervoor diverse fietsverhuurbedrijven beschikbaar. Bekijk deze via Google of de VVV-kantoren in de omgeving.