Het inpakken van je fietstas voor je fietsvakantie is doorgaans geen uitdaging, maar het kiezen en indelen van de tassen wel. In dit artikel geven we aantal tips om je hierbij te helpen, zodat jij je fietsvakantie ontspannen kan beginnen.

De juiste fietstas vinden

De eerste en belangrijkste tip is om een waterdichte fietstas te kopen voor je fietsvakantie. Heb je al een fietstas en is deze niet waterdicht? Zorg er dan voor dat al je bagage in de fietstas in waterdichte tassen zit. Combineer fietstassen die je aan je bagagedrager bevestigt met fietstassen voor aan je stuur, je voorwiel en een zadeltas om meer spullen te kunnen meenemen. Houd je fiets wel in balans, want overbelasting is ook niet wenselijk. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om alleen je noodzakelijke spullen mee te nemen.

Koop een stuurtas

Naast een fietstas achterop je fiets zijn er stuurtassen en voorwieltassen waarmee je extra opbergruimte creëert. Bij Fietsonline.com hebben ze bijvoorbeeld ook fietstassen voor aan je stuur van verschillende topmerken.

Verdeel het gewicht

Als je een fietstas hebt gekozen ga je de bagage over de tassen verdelen. Hierbij is het belangrijk dat je het gewicht in evenwicht brengt. Verdeel de bagage op een manier over de fietstassen waarbij de linker- als de rechterkant van je fiets in balans zijn.

Leg zware items onderin de fietstas

Onze vierde tip is om het gewicht van hoog naar laag te verdelen. Dat wil zeggen plaats de zwaarste voorwerpen op de bodem van de fietstas en de lichtste items bovenop. Door het zwaartepunt van je fiets te verlagen verbeter je de wegligging. Hierdoor gaat sturen eenvoudiger en bespaar je kracht. Handig als je lange afstanden moet afleggen.

Je bagage indelen

Deel je fietstas slim in door voorwerpen en bagage wat je veel of vaker nodig hebt bovenin de fietstas te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan eten, een bandenplakset, regenkleding, zonnebrandcrème, een pet en een zonnebril. Bidonhouders voor drinken en een GPS-apparaat om de juiste weg te vinden bevestig je eenvoudig op de fiets.