Tegenwoordig is het steeds minder rendabel om je geld op de bank te laten staan. De rente is bij sommige banken dusdanig laag, dat het niet eens meer de inflatie compenseert! Dat betekent dat veel mensen op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om hun kapitaal veilig te stellen voor een langere periode. Een populaire keuze is om (een deel van) je spaargeld te investeren in aandelen- of beleggingsfondsen. Een andere keuze is om het geld te investeren in vastgoed en deze tweede woning te benutten als een vakantiehuis om te verhuren of voor jezelf om af en toe naartoe te kunnen gaan om de dagelijkse drukte te vermijden. Maar wat zijn nu leuke plekken waar je een tweede huis kunt kopen? Je wil graag een combinatie hebben van voldoende natuur zodat jij of je gasten een fijne boswandeling kunnen maken of langs het strand kunnen lopen. Aan de andere kant is het wel fijn als de plek van je tweede huis een beetje in de buurt zit van een grote stad. Dan zijn er voldoende mogelijkheden om lekker uit eten te gaan of een dagje te winkelen. Om je te helpen met het maken van deze keuze, hebben we verschillende toplocaties voor je opgesteld. Lees dus snel verder wat de beste locaties zijn voor een tweede huis.

Locatie #1: Gooi- en Vechtstreek

Een van de meest populaire locaties om een woning te kopen, is de regio Gooi- en Vechtstreek. Deze regio is op zo een half uur afstand van de steden Amsterdam, Amersfoort, Almere en Utrecht. Daarnaast vind je in Het Gooi zelf ook de plaats Hilversum waar je ook volop kunt shoppen of dineren. Wil je een woning kopen in Hilversum? Kijk dan op de website van deze makelaar in Hilversum.

Daarnaast heeft Het Gooi ook erg veel mooie natuur zoals de Woensberg in Huizen of de heide tussen Bussum en Laren. Ten slotte hebben veel Gooise dorpen een authentiek en schattige dorpskern waar je kunt genieten van de oorspronkelijke architectuur en de sfeer van toen het dorp nog klein was. Als je gecharmeerd bent en graag wil weten welk woningaanbod er is in het Gooi, neem dan contact op met Makelaardij Kappelle.

Locatie #2: Gemeente Dinkelland

Als je houdt van de gezelligheid en de sfeer van het oosten van het land, dan adviseren we je om te kijken wat er beschikbaar is qua woningaanbod in de gemeente Dinkelland. Deze gemeente omvat verschillende kleine dorpen in het Twentse heuvellandschap. Daarnaast is er ondanks dat het wat afgelegen ligt van de randstad, voldoende mogelijkheid om te shoppen of te genieten van een dagje uit naar de grote steden in de regio zoals Hengelo, Enschede en Almelo.