Zou jij ook wel een roadtrip willen doen? Misschien heb je er al eens goed over nagedacht, maar ben je tot de conclusie gekomen dat je er te veel vrije dagen voor moet opnemen? Dan hebben wij een interessant alternatief voor je! Een mini roadtrip.

Wat is een mini roadtrip

Een mini roadtrip is, zoals de naam al zegt, een kleinere variant van een roadtrip. Hierbij ga je niet met de auto, motor of ander vervoersmiddel (later hierover meer) honderden kilometers rijden en 6 keer de grens over. Bij een mini roadtrip leg je een afstand af die te overbruggen is in een paar dagen. Je kunt een roadtrip maken naar bijvoorbeeld Denemarken, België, Luxemburg, Duitsland of een rondje Nederland!

Vervoersmiddelen

De afstand die je gaat afleggen met een mini roadtrip is natuurlijk sterk afhankelijk van het vervoersmiddel wat je gebruikt. Als je met de auto erop uitgaat, dan kun je makkelijk naar Denemarken, bij voorbeeld. Als je daarentegen met een elektrische scooter erop uitgaat, dan kun je misschien beter wat meer in de buurt blijven zoals in je eigen provincie of in de regio.

Wat neem je mee?

Wat neem je nou precies mee op een mini road trip? Het is namelijk niet nodig dat je een complete bepakking meeneemt met kleding voor de komende weken, je gaat immers maar voor een paar daagjes op weg. Wat je in ieder geval mee moet nemen is voldoende kleding die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Je weet het immers nooit met het weer hier in Nederland.

Leuke bestemmingen

Zoals we eerder aangaven hangt het er erg van af waar je zelf woont en welk vervoersmiddel je gebruikt. Maar wij raden je toch graag een aantal mooie bestemmingen aan om naartoe te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Zeeland of aan de afsluitdijk.