Ondernemers hebben zich behoorlijk moeten aanpassen sinds de corona-uitbraak. Gelukkig hebben ze veel steun van de overheid kunnen ontvangen om de moeilijke maanden door te komen. Hopelijk komt er niet nog een tweede golf overheen waardoor nog meer ondernemers zullen struikelen. Laten we daar niet van uitgaan, maar juist van het positieve. Wat de moeilijke tijd ons geleerd heeft, is dat mensen er inventief zijn als het gaat om oplossing verzinnen. Zoals ze natuurlijk de anderhalve meter-regel, allerlei afscheidingen tussen klanten en personeelsleden bijvoorbeeld achter de kassa, maar ook de toepassing van hoogwaardige veiligheidssystemen. Een daarvan is het oproepsysteem. We vertellen je meer over dit systeem in deze blog.

Hoe een oproepsysteem veiliger maakt

Het oproepsysteem is geen nieuwe uitvinding, het bestaat al jaren in de horeca en wordt toegepast in zwembaden en bijvoorbeeld indrukken afhaalrestaurants. Zo kan het heel goed dat als je in een viswinkel staat en je bestelling gedaan hebt, je een soort van hockey puck meekrijgt met het verzoek even buiten te wachten, wanneer de bestelling klaar is gaat het ding flikkeren en geluid maken, dit ten teken dat je bestelling opgehaald kan worden. Deze manier scheelt de medewerker een schorre stem na een boel geschreeuw de hele dag en mensen komen alleen de zaak binnen wanneer er ook daadwerkelijk een bestelling gedaan wordt en opgehaald. In termen van veiligheid als het gaat om besmetting met het virus, is dit een zeer handig systeem, omdat je zaak zo ingericht kan worden dat bijvoorbeeld de bestellingen van een plek gehaald worden waar de medewerkers niet staan. Bijvoorbeeld een tafel of deel van de toonbank. Direct contact is dus veel minder, plus schreeuwen zou extra besmettingen veroorzaken. 

Een oproepsysteem is dus een al langer bestaand systeem dat in de horeca gebruikt wordt, maar krijgt nu een nieuwe dimensie als veiligheidssysteem. Het is wel belangrijk dat je dan ook de rest van je zaak aanpast, bijvoorbeeld schermen die tussen de medewerker en de klant in staan en een aparte plek van ophalen van de bestelling. Het is dus echt iets wat het kopen waard is.