Kleuters zijn altijd opzoek naar avontuur: neem ze daarom mee de natuur in, laat ze klimmen en klauteren bij The Little Gym, ga naar de Haarlemse schaatsbaan of bezoek het kindertheater. In Haarlem is voor kinderen een overvloed aan activiteiten. Wij hebben de vier leukste voor je op een rijtje gezet.

1.      Spelen, klimmen en klauteren bij The Little Gym

Kleuters zijn dol op gymmen. Naast dat gymmen leuk en ontspannend voor ze is, maken ze snel nieuwe vriendjes, ontwikkelen ze zich op verschillende vlakken en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Het vinden van een leuke gymnastiek plek voor je kleuters in Haarlem hoeft niet per se moeilijk te zijn: The Little Gym is namelijk dé perfecte plek om je kinderen hun energie kwijt te laten raken.

Kinderen tot 12 jaar kunnen hier gymlessen volgen of turnen. Ongeacht het stadium van de ontwikkeling: voor elk kind staan beweging, muziek, leren en lachen bij The Little Gym centraal.

2.      Neem een kijkje in de natuur: bezoek het eeuwenoude stadsbos

Buiten zijn is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind: het zorgt onder anderen voor meer zelfvertrouwen en een goede motorische ontwikkeling. Breng daarom eens een bezoekje aan het eeuwenoude stadsbos, Het Haarlemmerhout.

In het stadsbos ligt de authentieke kinderboerderij de Houthoeve met een hertenkamp dat al bestaat sinds 1828. Niet alleen geef je je boefjes op deze manier een kleine geschiedenisles, maar verbreden ze ook hun kennis over kinderboerderijdieren. Twee vliegen in één klap.

3.      Bezoek het kindertheater of graaf schatten op in het archeologisch museum

Op de hoek van de Grote Markt zit het archeologisch museum van Haarlem: dit is the place to be om schatten op te graven vanuit de opgravingsput. Liever geen vieze handen? Geen probleem: aan de andere kant van het museum, aan het Spaarne, zit kindertheater De Toverknol.

Bij De Toverknol kan jouw kleuter zich verkleden als zijn of haar favoriete dier, knappe prinses, stoere ridder of als een fantasiepersonage. De voorstelling kan beginnen zodra de limonade en koekjes zijn uitgedeeld.

4.      Familiemiddag op de Haarlemse IJsbaan

De koude winterdagen in december t/m februari bieden het perfecte moment om jouw kleuter te leren schaatsen in de buitenlucht. De Haarlemse IJsbaan is hier ideaal voor: op de krabbelbaan (het middenterrein van de schaatsbaan) staan namelijk rekjes in de vorm van dolfijntjes om jouw bengel het schaatsen zo snel mogelijk op onder de knie te laten krijgen.

Op zondag is het ieder jaar weer familiedag en worden tussen 14.00 en 16.00 uur behendigheidsspellen gedaan, zoals ice hockey, puck sjoelen en estafette wedstrijden. Perfect om jouw kleuter spelenderwijs te leren schaatsen.