Met een groot deel van het grondgebied onder de zeespiegel is het geen wonder dat iedereen over Nederland spreekt als een land van prachtige grachten. Maar dat is slechts één van de vele mooie aspecten van dit land. Verspreid over het hele land vind je bijvoorbeeld ook pittoreske windmolens, kleurrijke bloemenvelden en bruisende steden rijk aan kunst, cultuur en geschiedenis. Hieronder zetten we een paar must-sees op een rij.

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland. Het is een pittoresk geheel van kanalen boven de Amstel in de provincie Noord-Holland. Het is levendig, kosmopolitisch en doordrenkt van cultuur, het verwelkomt bezoekers met fantastische musea, een bruisend nachtleven en een uitgesproken unieke caféscene. Het roemruchte Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis mag je zeker niet missen wanneer je in Amsterdam bent.

Egmond aan Zee

Bergen aan Zee is een badplaats in Noord-Holland. Het is de ideale plek om even lekker tot rust te komen, bijvoorbeeld in hotel Vassy in Egmond aan Zee. In de volksmond wordt Egmond aan Zee ook wel Derp (of in hoofdletters DERP) genoemd.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Met een oppervlakte van 5.400 hectare in de provincie Gelderland is het Nationaal Park de Hoge Veluwe een van de grootste en meest gevarieerde natuurgebieden van Nederland. Het park is een prachtig voorbeeld van wat er kan gebeuren als sport, kunst en cultuur hand in hand gaan met ongerepte natuur. Een belangrijke bezienswaardigheid in het Nationaal Park de Hoge Veluwe is het Kröller-Müller Museum.

Keukenhof

Een van de grootste attracties van Nederland, de Keukenhof, is na Dubai Miracle Garden de grootste bloementuin ter wereld. Het is een plek die iedereen moet bezoeken als hij of zij in Nederland is. Gelegen in de Bollenstreek, tussen Amsterdam en Den Haag, is Keukenhof een prachtig schouwspel van kleuren en geuren.