Een vrijgezellenfeest organiseren voor iemand, zoals voor een nichtje, tante of je zus. Hoe pak je dit aan? Je wilt natuurlijk dat het helemaal te gek wordt. Het is een dag die niet nog een keer komt. Dus de tips die we jou in deze blog gaan geven zullen zeker van pas gaan komen.

Datum prikken

Bij het prikken van de datum moet je er zeker van zijn dat iedereen kan. Dus is het slim om ruim van te voren een bericht uit te doen naar de gasten. Ze kunnen dan de datum in het agenda zetten. Het is wel slim om te zorgen dat de gene om wie het gaat, de bruid in spe, geen deelgenoot is van deze correspondentie. Maak een aparte groep op social media aan, zodat je zeker weet dat er geen informatie uitlekt. Vanzelfsprekend maak je in deze fase een lijst met mensen die je wilt uitnodigen.

Thema

Een thema kiezen voor je feest maakt het extra leuk, dat geeft het net meer dan slechts (ook leuk) een kroegentocht in een gek kostuum. Bedenk je wat de vrijgezellige vriendin erg leuk vindt. Is ze bijvoorbeeld erg fan van Titanic, dan kun je dat thema kiezen. Maar een zinkend schip is misschien geen goede voorbode voor een vriendin die in het huwelijksbootje stapt. Maar dit is wel de richting de je op kunt denken.

Aankleding

Aansluitend op het thema van je feest kies je de juiste aankleding. Laat je inspireren door de visuals van bijvoorbeeld een film of serie. Het leukste is om ook een komische noot toe te voegen aan de aankleding van je vrijgezellenfeest voor vrouwen. Dan wordt het plaatje compleet.

Activiteit verzinnen

Er zijn tal van dingen die je kunt doen tijdens je vrijgezellenfeest. Wat dacht je van een wandeling door Amsterdam? Een vossenjacht op de wallen iets voor jou? Echt een grappige verrassing. Een andere activiteit voor een vrouwen vrijgezellenfeest is het doen van iets artistiek, zoals een nummer schrijven met daarbij een videoclip opnemen. Laat je inspireren door leuke concepten door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van vrijgezellenfeesten voor vrouwen.

Muziek

Een van de meest belangrijke zaken die je moet regelen voor het feest is gave muziek. Dat kun je doen door een band of dj te boeken. Je kunt ook gewoon twee draaitafels huren met een mengpaneel en zelfs lekker aan de slag gaan. Verder kun je ook een of twee mensen aanstellen die de muziek streamen vanaf internet. Het is dan wel leuk om een goede stereoset neer te zetten voor een goede beleving van de muziek.